Hummus

Zelfgemaakte Lebanese Hummus

Deze internationaal populaire, beige-kleurige spread wordt traditioneel gemaakt met gepureerde kikkererwten, tahini sesampasta, citroensap en knoflook. Mensen over de hele wereld houden van hummus vanwege de pittige smaak en het feit dat het gevuld is met voedingsstoffen.

Wanneer het wordt geserveerd, wordt het meestal gekleed met een druppeltje olijfolie, en wordt het dan gebruikt als een dip voor groenten of een smaakvolle vulling voor platte broden zoals pita. Zelfs vandaag de dag is er niet veel bekend over de oorsprong ervan, hoewel de vroegste vermelding van hummus dateert uit het 13de-eeuwse Egypte.

Hummus is soms extra verrijkt met specerijen zoals komijn en paprika, en het kan worden gegarneerd met alles van verse kruiden, komkommers, en gehakte tomaten tot olijven, pijnboompitten, en hardgekookte eieren.

@felfelantwerpen

Author @felfelantwerpen

More posts by @felfelantwerpen

Leave a Reply