Falafel

Zelfgemaakte Lebanese Falfel

Hoewel deze eiwitrijke kikkererwtenbeignets als een van Israëls nationale gerechten worden genoemd, wordt vaak gesuggereerd dat falafel misschien afkomstig is uit Egypte, Libanon of Palestina. In de jaren vijftig van de vorige eeuw begonnen Jemenitische immigranten in Israël met het maken van falafel op straat en verkochten ze deze in papier gewikkeld, wat dit oude gerecht uiteindelijk heeft veranderd in een vroege vorm van Israëlisch fastfood.

Als alternatief voor de Israëlische versie kunnen er favabonen worden gebruikt in plaats van kikkererwten, terwijl het mengsel typisch op smaak wordt gebracht met peterselie, koriander, komijn en uien. Vandaag de dag, zowel in Israà « l als in andere landen in het Midden-Oosten, worden falafelbeignets het meest genoten in pita- of lafa-sandwiches, bedekt met verse of ingemaakte groenten, en bedekt met een laagje hummuspasta, tahinidip, of een pittige yoghurtsaus met knoflooksmaak.

Next Post
@felfelantwerpen

Author @felfelantwerpen

More posts by @felfelantwerpen

Leave a Reply